Castellano
Català


Fermesa contra les persones que cometen accions incíviques

Escrit per comunicacio. Postejat a Notícies

infracciones
Al llarg d’aquest any que ara acaba, la Policia Local ha interposat 448 denúncies per infraccions a les ordenances municipals

«Les conductes cíviques fan feliç a una ciutat; les incíviques tenen sanció». Aquest era el missatge de la campanya de civisme que l’Ajuntament va posar en marxa el 2016, que posava l’accent en el fet que les conductes individuals repercuteixen en el benestar col·lectiu, i que calia tallar mitjançant sancions aquelles accions que, tot i ser minoritàries, perjudicaven la majoria.

El missatge s’ha aplicat amb fermesa, i en el que portem de 2018 la Policia Local ha imposat un total de 448 sancions per comportaments que suposen infraccions a les ordenances municipals.

Encapçalen el rànquing de sancions el consum i/o tinença de drogues (195) i els sorolls (185). Per consum de begudes alcohòliques a la via pública (el que es coneix popularment per “botellón”, que genera queixes ciutadanes entre el veïnat de l’entorn on es porta a terme aquesta pràctica) la Policia Local ha imposat altres 122 sancions.

Els establiments amb pràctiques irregulars també han estat sancionats, així com les persones propietàries de gossos (per infracció contra l’ordenança de tinença de gossos perillosos, lladrucs que perjudiquen el descans, mossegades, etc.). Les infraccions contra les ordenances municipals també inclouen aquelles que amonesten conductes xenòfobes i insults (veure quadre adjunt).

Control d’accions incíviques

El regidor de Governació, Jordi Planell (PSC), explica que «la feina dels agents cívics, en estreta col·laboració amb la Policia Local, ha permès iniciar diverses campanyes per controlar actes incivics relacionats amb els abocaments indeguts d’escombraries, cartró i restes de poda».

Així mateix, a partir del mes de gener, l’Ajuntament de Castelldefels planificarà l’entrada en servei d’«una patrulla la missió serà eradicar els actes incívics en els parcs i sobretot prestaran una especial vigilància als excrements de gossos no recollits», exposa el regidor.

Adreça

  • Plaça Esperanto, 4 (Barri Centre)
    08860 Castelldefels
  • Gestions d'estrangeria i DNI (Policia Nacional)
    a l'ala esquerra del mateix edifici.

Contacte

  • 092 * / 936 360 320
* Cost de la trucada subjecte a la tarifa del seu operador de telefonia
* Coste de la llamada sujeto a la tarifa de su operador de telefonía

Horari

24 hores els 365 dies de l’any.