Castellano
Català


Incidències causades pel vent les darreres hores a Castelldefels

Escrit per comunicacio. Postejat a Notícies

Castelldefels ha registrat durant les darreres hores diferents incidències relacionades amb l’episodi de vents que va provocar que s’activés en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipals. Així, el regidor de Protecció Civil, Màxim Costa (AVVIC), declarava ahir activat el Pla Bàsic d’Emergències Municipals en fase d’ALERTA i constituït el Comitè d’Emergències, d’acord amb l’activació en fase de Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) i els pronòstics del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indicaven l’entrada de forts vents de component Nord i Oest durant la tarda d’ahir al Baix Llobregat.

En aquest sentit, el telèfon d’emergències 112 va atendre fins a les 0:7:00 h d’ahir un total de 282 trucades, 22 de les quals es van fer des del Baix Llobregat. D’altra banda, els Bombers de la Generalitat van fer des de les 22:00 hores d’ahir fins a les 07:00 h d’avui, 51 sortides d’emergència com se conseqüència de les ventades. A la Regió Metropolitana Sud, on pertany Castelldefels, es van dur a terme un total de 32 actuacions.

Incidències a Castelldefels

Aquest episodi de vents va provocar a Castelldefels l’actuació dels Bombers de la Generalitat en diferents situacions com prevenir la caiguda d’un tendal  al c/Marañón, 38; la vigilància d’una teulada comunitària amb elements a risc de caure a l’avinguda Santa Maria, 30 i la caiguda d’una palmera des de l’interior d’un jardí privat al carrer de Can Vinyes, nº 2.

D’altra banda, la Policia Local va per fer una actuació d’abalisament degut a la caiguda d’un mur al passeig Ferrocarril, 164. Així mateix,  va procedir a retirar un pi que havia caigut en el traçat de la línia aèria elèctrica i d’un pi caigut a l’escola bressol Il·lusions, diversos arbres caiguts a Lluminetes, al passatge de Can Bou i  a la pineda exterior del col·legi Margalló, respectivament. La Policia Local també treballa en la retirada de diversos arbres caiguts en la via pública a la zona del passeig Marítim.

Pel que fa a les ratxes de vent, s’han registrat les següents a les nostres estacions meteorològiques:
 
· Estació meteorològica de l’Ajuntament             (Centre Ciutat)                 : 82,1 km/h
· Estació meteorològica de l’Espai del Mar           (Platja)                                : 83,7 km/h

A hores d’ara, L’Ajuntament ha rebaixat a Prealerta el Pla Bàsic d’Emergències que tenia activat en alerta des d’ahir.

 

viento

 

Adreça

  • Plaça Esperanto, 4 (Barri Centre)
    08860 Castelldefels
  • Gestions d'estrangeria i DNI (Policia Nacional)
    a l'ala esquerra del mateix edifici.

Contacte

  • 092 * / 936 360 320
* Cost de la trucada subjecte a la tarifa del seu operador de telefonia
* Coste de la llamada sujeto a la tarifa de su operador de telefonía

Horari

24 hores els 365 dies de l’any.