Castellano
Català


Comunicat de condemna de l’Ajuntament als fets violents succeïts aquest cap de setmana

Escrit per comunicacio. Postejat a Notícies

masiacalganxo
L’Ajuntament de Castelldefels condemna enèrgicament els fets violents que s’han produït aquest cap de setmana a la ciutat quan un grup de joves ha atacat el centre de menors tutelats instal·lat de manera provisional en el centre municipal d’activitats ambientals Cal Ganxo

L’Ajuntament està esperant la conclusió de la investigació que els Mossos d’Esquadra estan duent a terme per determinar l’origen i la motivació d’aquests condemnables fets. Si la investigació policial confirma, com assenyalen els primers indicis, que es tracta d’un delicte d’odi amb motivacions racistes, l’Ajuntament es personarà a la causa com a acusació particular.

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, ha assenyalat que “volem ser cautelosos abans de qualificar els fets, però si es confirma que hi ha una motivació xenòfoba actuarem en conseqüència, perquè Castelldefels és una ciutat que es reconeix en el mirall de la solidaritat i la diversitat i on aquestes conductes no tenen cabuda”.

Així mateix, l’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat de tothom –partits polítics i ciutadania en general– per tal que no alimentin el fals discurs que vincula immigració i delinqüència. A Castelldefels, la presència dels menors tutelats no havia significat un increment dels delictes, com es va confirmar en la Junta de Seguretat Local celebrada la setmana passada de manera ordinària.

L’Ajuntament va tenir coneixement de manera oficial el passat 30 de novembre de la presència dels menors tutelats a Castelldefels, en concret a la masia Cal Ganxo, un equipament municipal la gestió de la qual es va adjudicar a Fundesplai per dur a terme activitats d’educació i sensibilització mediambiental. Des d’aleshores, i tot i que considerava que el centre Cal Ganxo no reunia les condicions òptimes per acollir aquests menors amb les millors garanties, el govern municipal, a través de les regidories de Serveis Socials i Nova Ciutadania, es va oferir per tal de treballar conjuntament per acompanyar els menors en serveis com per exemple l’aprenentatge d’idiomes. La resposta va ser que no calia emprendre aquest treball conjunt perquè la presència dels menors a la ciutat era provisional. Val a dir que aquesta col·laboració s’ha estat duent amb normalitat en altres casos.

En aquest context, atès que des dels serveis municipals no es podia treballar amb aquests menors i que el centre no reunia les condicions òptimes, l’Ajuntament, fa dues setmanes  va enviar una carta a Fundesplai per tal que reprenguessin les activitats mediambientals. La marxa dels menors tutelats, prevista pel pròxim 14 de març, s’ha accelerat amb els condemnables fets que s’han produït aquest cap de setmana.

Adreça

  • Plaça Esperanto, 4 (Barri Centre)
    08860 Castelldefels
  • Gestions d'estrangeria i DNI (Policia Nacional)
    a l'ala esquerra del mateix edifici.

Contacte

  • 092 * / 936 360 320
* Cost de la trucada subjecte a la tarifa del seu operador de telefonia
* Coste de la llamada sujeto a la tarifa de su operador de telefonía

Horari

24 hores els 365 dies de l’any.