Castellano
Català


La Policia Local confirma que l’increment dels delictes no estava relacionat amb els menors tutelats

Escrit per comunicacio. Postejat a Notícies

menorstutelats

El cap de la Policia Local assenyala que l’augment dels fets delictius a Castelldefels obeia a les actuacions de delinqüents reincidents que ja han estat detinguts

Les dades policials confirmen que els menors tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat, que estaven a la masia de Cal Ganxo des del passat mes de novembre, no va suposar un increment dels fets delictius a Castelldefels. Així ho van corroborar els diferents cossos policials en la última reunió de la Junta Local de Seguretat, on es va posar en evidència que l’augment dels delictes registrats a Castelldefels en els últims mesos va ser a causa de la feina de grups de delinqüents reincidents, ja detinguts.

El cap de la Policia Local de Castelldefels, Raúl Vergel, ha assenyalat que les dades demostren que l’augment dels delictes que s’havien registrat a la nostra ciutat en els últims mesos no havia estat motivat per la presència pel grup de menors no acompanyats. Aquest tema es va abordar el passat 7 de març  a la Junta de Seguretat Local, un organ de coordinació policial que es reuneix periòdicament i en què són presents Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil. En aquesta reunió es va tractar el tema arran que s’havia començat a detectar certa percepció d’inseguretat que es vinculava a la presència dels menors.

Les dades que es van posar sobre la taula van demostrar que vincular els menors a fets delictius “no s’ajustava a la realitat, ja que la majoria dels serveis requerits en relació als menors era per qüestions d’indole convivencial”, assenyala el cap de la Policia Local. Vergel indica que l’increment dels delictes en els darrers mesos a Castelldefels va estar motivat per l’actuació de grups de delinqüents reincidents. “La prova és que després que fossin detinguts, el nombre de delictes ha baixat”, assenyala Vergel.

El cap de la Policia Local feia referència a les operacions que es van desenvolupar conjuntament amb Mossos d’Esquadra a començaments de febrer.  Es van detenir cinc persones per robatori en domicili, dues persones més per robatori a l’interior d’un vehicle i una altra per un delicte de robatori amb violència. Així mateix es vandetenir els membres d’una banda de lladres que actuava al barri de Can Bou i a la zona del passeig Marítim.

Adreça

  • Plaça Esperanto, 4 (Barri Centre)
    08860 Castelldefels
  • Gestions d'estrangeria i DNI (Policia Nacional)
    a l'ala esquerra del mateix edifici.

Contacte

  • 092 * / 936 360 320
* Cost de la trucada subjecte a la tarifa del seu operador de telefonia
* Coste de la llamada sujeto a la tarifa de su operador de telefonía

Horari

24 hores els 365 dies de l’any.