Castellano
Català


Castelldefels activa en fase de Prealerta el Pla d’Emergències Municipal per risc forts vents

Escrit per comunicacio. Postejat a Notícies

S’inicia un episodi de forts vents de component nord-oest que, a primeres hores del matí del 25 de setembre, afectarà a les comarques del litoral

Segons previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir de primeres hores de la nit de dijous 24 a divendres 25 de setembre s’inicia un episodi de forts vents de component nord-oest que començarà afectant a les comarques del Pirineu i a primeres hores del matí també afectarà a les comarques del litoral i prelitoral central, estenent-se a la tarda a les comarques de ponent i depressió central.

Per aquest motiu l’àrea municipal de Protecció Civil de l’Ajuntament de Castelldefels ha procedit a activa el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per Vent en fase de Prealerta.

Es preveu l’inici de l’episodi a primera hora del matí incrementant el seu grau de perill (3/6) en la finestra temporal de 7 a 19 hores, amb ratxes màximes de vent poden superar els 72 km/h (probabilitats entre el 30% i el 70%), sobretot, a cotes altes on la probabilitat és superior al 70%.

Es recomana extremar les precaucions en els desplaçaments durant el cap de setmana i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

Molta precaució amb les excursions a alta muntanya: Aquest episodi, a banda dels forts vents, també està associat a una baixada important de les temperatures i a precipitació en forma de neu. Cal anar ben equipat si es fan excursions a alta muntanya, atès que les condicions poden canviar de manera sobtada.

• Què cal fer en cas de ventades? Recomanacions a la ciutadania
Incidències a Castelldefels

El fort vent està causant aquest 25 de setembre  algunes incidències al municipi. Aquestes són principalment caigudes de branques d’arbre i alguna senyal de tràfic. També hi ha afectacions a la instal·lació telefònica al passeig Miramar. Pel moment la Policia Local ha realitzat 19 serveis relacionats amb l’episodi de fort vent.

Adreça

  • Plaça Esperanto, 4 (Barri Centre)
    08860 Castelldefels
  • Gestions d'estrangeria i DNI (Policia Nacional)
    a l'ala esquerra del mateix edifici.

Contacte

  • 092 * / 936 360 320
* Cost de la trucada subjecte a la tarifa del seu operador de telefonia
* Coste de la llamada sujeto a la tarifa de su operador de telefonía

Horari

24 hores els 365 dies de l’any.