Castellano
Català


Castelldefels registra un descens en el nombre de delictes d’un 20 per cent

Escrit per comunicacio. Postejat a Notícies

La Junta Local de Seguretat ha analitzat aquest dijous les dades sobre infraccions penals comeses a la ciutat. Les xifres mostren que ha hagut un miler de fets delictius menys, principalment pel que fa a delictes contra la propietat

Des d’octubre de 2019 fins a setembre de 2020 ha hagut 1.047 delictes menys que els registrats en el mateix període de 2018 a 2019. Així, a Castelldefels s’ha passat de 5.275 infraccions penals a 4.228. La diferència entre els períodes analitzats estableix que ha hagut un descens de delictes del 19,8%.

La Policia Local assenyala que aquesta reducció s’ha de contextualitzar en el període que estem vivint, un període d’alarma per pandèmia amb restriccions severes a la mobilitat. Tot i així, la disminució de fets delictius a la ciutat de Castelldefels és una tendència que comença a detectar-se el novembre de 2019, mesos abans de l’estat d’alarma, segons el cos policial municipal.

Aquesta disminució de les infraccions penals es reflexa també en el nombre de detencions practicades, que ha baixat un 4,7%: entre octubre de 2018 i setembre de 2019 els cossos policials van efectuar 382 detencions. Entre octubre de 2019 i setembre de 2020 han estat 364. Pel que fa a la resolució dels fets delictius s’ha incrementat un 2,2 per cent: ha passat del 22,8% al 25%.

Accidents a les vies públiques

En matèria d’incidències relacionades amb la mobilitat, la reducció global del nombre d’accidents i atropellaments ha estat superior al 40%. Les dades policials, però, indiquen que han crescut el nombre i la gravetat dels accidents patits per ciclistes i altres vehicles lleugers.

Adreça

  • Plaça Esperanto, 4 (Barri Centre)
    08860 Castelldefels
  • Gestions d'estrangeria i DNI (Policia Nacional)
    a l'ala esquerra del mateix edifici.

Contacte

  • 092 * / 936 360 320
* Cost de la trucada subjecte a la tarifa del seu operador de telefonia
* Coste de la llamada sujeto a la tarifa de su operador de telefonía

Horari

24 hores els 365 dies de l’any.