Castellano
Català


La mascareta deixa de ser obligatòria al carrer, amb distància de seguretat

Escrit per comunicacio. Postejat a Notícies

El govern espanyol modifica la normativa i fa que l’ús de la mascareta en espais exteriors no sigui obligatori des del passat dissabte 26 de juny, sempre i quan es respecti una distància de seguretat d’1,5 metres entre persones (si no són membres del mateix grup de convivència) • Es manté l’ús obligatori de la mascareta en espais interiors, transport públic i espais exteriors en que no es pugui guardar la distància de seguretat interpersonal

El Consell de Ministres extraordinari del passat dijous 24 de juny va aprovar un canvi normatiu que deroga l’apartat de la llei 2/2021, que establia l’obligatorietat de la mascareta en exteriors. Des del passat dissabte 26 de juny, les mascaretes han deixat de ser obligatòries en espais exteriors (veure BOE). De tota manera, la nova normativa obliga a portar una sempre a mà per posar-se-la en cas que no es pugui garantir una distància interpersonal d’1,5 metres, o bé en cas de que sigui necessari el seu ús.

A l’aire lliure, si hi ha una distància mínima d’un metre i mig o si s’està amb persones del nucli de convivència, no cal portar-laPerò la mascareta continua sent obligatòria en espais tancats, tant públics com oberts al públic, i en el transport públic.

 

Quan cal portar mascareta a l’exterior?

Tot i la relaxació de l’ús de les mascaretes, continua sent obligatori en els següents casos:

 • Esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure amb la gent dreta. Si el públic està assegut i es garanteix el metre i mig de distància, no cal portar-ne
 • Transport públic en espais tancats. En vaixells, per exemple, és obligatòria a tots els seus espais, amb l’excepció de la cabina i la coberta.
 • Espais tancats públics, com les biblioteques.
 • Espais tancats d’ús públic, com les farmàcies, els supermercats i qualsevol altre establiment, etc

Els usuaris de residències de la gent gran on el 80% tinguin la pauta completa de vacunació tampoc han de portar mascareta, tot i que segueix sent obligatòria per als treballadors del centre i també per als visitants.

 

Adreça

 • Plaça Esperanto, 4 (Barri Centre)
  08860 Castelldefels
 • Gestions d'estrangeria i DNI (Policia Nacional)
  a l'ala esquerra del mateix edifici.

Contacte

 • 092 * / 936 360 320
* Cost de la trucada subjecte a la tarifa del seu operador de telefonia
* Coste de la llamada sujeto a la tarifa de su operador de telefonía

Horari

24 hores els 365 dies de l’any.