Castellano
Català


Castelldefels activa en fase de Prealerta el Pla d’Emergències Municipal per risc forts vents

Escrito por comunicacio. Posteado en Notícies

S’inicia un episodi de forts vents de component nord-oest que, a primeres hores del matí del 25 de setembre, afectarà a les comarques del litoral

Segons previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir de primeres hores de la nit de dijous 24 a divendres 25 de setembre s’inicia un episodi de forts vents de component nord-oest que començarà afectant a les comarques del Pirineu i a primeres hores del matí també afectarà a les comarques del litoral i prelitoral central, estenent-se a la tarda a les comarques de ponent i depressió central.

Per aquest motiu l’àrea municipal de Protecció Civil de l’Ajuntament de Castelldefels ha procedit a activa el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per Vent en fase de Prealerta.

Es preveu l’inici de l’episodi a primera hora del matí incrementant el seu grau de perill (3/6) en la finestra temporal de 7 a 19 hores, amb ratxes màximes de vent poden superar els 72 km/h (probabilitats entre el 30% i el 70%), sobretot, a cotes altes on la probabilitat és superior al 70%.

Es recomana extremar les precaucions en els desplaçaments durant el cap de setmana i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

Molta precaució amb les excursions a alta muntanya: Aquest episodi, a banda dels forts vents, també està associat a una baixada important de les temperatures i a precipitació en forma de neu. Cal anar ben equipat si es fan excursions a alta muntanya, atès que les condicions poden canviar de manera sobtada.

• Què cal fer en cas de ventades? Recomanacions a la ciutadania
Incidències a Castelldefels

El fort vent està causant aquest 25 de setembre  algunes incidències al municipi. Aquestes són principalment caigudes de branques d’arbre i alguna senyal de tràfic. També hi ha afectacions a la instal·lació telefònica al passeig Miramar. Pel moment la Policia Local ha realitzat 19 serveis relacionats amb l’episodi de fort vent.

Adreça

  • Plaça Esperanto, 4 (Barri Centre)
    08860 Castelldefels
  • Gestions d'estrangeria i DNI (Policia Nacional)
    a l'ala esquerra del mateix edifici.

Contacte

  • 092 * / 936 360 320
* Cost de la trucada subjecte a la tarifa del seu operador de telefonia
* Coste de la llamada sujeto a la tarifa de su operador de telefonía

Horari

24 hores els 365 dies de l’any.