Castellano
Català


Descens dels fets delictius a Castelldefels

Escrit per comunicacio. Postejat a Notícies

Els fets delictius coneguts a Castelldefels van baixar un 16,8%. Aquest 2021 se n’han produït 3.556, quan l’any 2019 van ser 4.273. Les ocupacions d’habitatges són escasses respecte a altres municipis i la majoria són pisos de grans tenidors

El descens és general, i així ho va constatar la Junta Local de Seguretat celebrada el 2 de desembre passat. A tall d’exemple, entre les dades que s’exposen en aquesta informació, sobresurt que els robatoris a domicilis han caigut un 57,2%. Si entre gener i octubre de 2019 es van produir a Castelldefels 243 robatoris amb força a domicilis, entre gener i octubre de 2021 en va haver 104.

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, esmenta els controls conjunts de Policia Local i Mossos a les entrades de la ciutat com a factor clau del descens d’aquests delictes: “estan donant resultats molt bons, sobretot a l’estadística de robatoris a habitatges, que han baixat molt”.

El descens es dona en tots els capítols: robatoris amb força (domicilis, vehicles i establiments) i robatoris amb violència i/o intimidació (espai públic, estrebades, establiments…).

 

 

Junta Local de Seguretat

És l’òrgan col·legiat que facilita la cooperació i la coordinació de les administracions públiques en matèria de seguretat. Presidida per l’alcaldessa, hi participen totes les Forces i Cossos de Seguretat.

L’última celebrada a Castelldefels va ser el 2 de desembre passat. A més del que s’informa en aquesta peça, la Junta va constatar un descens en els atropellaments (-14,3%) i en l’ocupació de domicilis: el 2020 n’hi va haver 120 (30 consumades) mentre que el 2021 han estat 68 (38).

La fi del confinament va presentar un increment d’incidents i denúncies per incivisme del 24,2%.

Adreça

  • Plaça Esperanto, 4 (Barri Centre)
    08860 Castelldefels
  • Gestions d'estrangeria i DNI (Policia Nacional)
    a l'ala esquerra del mateix edifici.

Contacte

  • 092 * / 936 360 320
* Cost de la trucada subjecte a la tarifa del seu operador de telefonia
* Coste de la llamada sujeto a la tarifa de su operador de telefonía

Horari

24 hores els 365 dies de l’any.